Radost z pohybu v každém věku i formě!

Připomeňme si, co je to ZUMBA®?

08.11.2020 20:09

Zumba® sama o sobě není žádný taneční styl. Je to taneční hodina složená z různých písniček na různé rytmy, např. merengue, salsa, axe, samba, tango, cumbia, bachata... ale i pop, hip-hop, EMP atd. Každý Zumba® instruktor je školený a je držitelem příslušné licence. Choreografie si může instruktor sestavit sám nebo využít materiálů z mateřské firmy. Zásadním pravidlem je její jednoduchost a neměnitelnost. Držíme se vzorce: Z=mc2 (m=music, c=choreografie). Nejedná se o složité formace, otočky, prvky, které by se neopakovaly a nedaly zvládnout, naopak. Každý "song" má úvod, sloky a refrény (dokola), tzv. bridge (přechod), závěr... je to srozumitelné. Instruktor své klienty skladbou neverbálně vede, ukazuje směr kroků, počet dob, nadcházející prvek, výměnu stran apod. a drží se daného vzorce Zumba = jedny kroky na sloku, druhé kroky na refrén, semtam přechod a celé znovu :-). Dá se to kopírovat a naučit, protože příště na tu samou písničku budete mít u svého instruktora stejné kroky.

Co Zumba® určitě není - konkurz, soutěž, exhibice... Jedinou výjimkou jsou vystoupení dětí z kroužku Zumba® Kids, které se snaží choreografii na každé své vystoupení poctivě natrénovat, lehce zkrášlit a ukázat obecenstvu. 

Zumba® lekce jsou příjemné začátečníkům i pokročilým, každý z klientů / klientek si úroveň obtížnosti podle svých fyzických schopností koriguje sám.

Co Zumba® hodina rozhodně JE - odreagování se od starostí a rutiny, a výdej energie s cílem probudit endorfiny štěstí!

Někdy to tak nevypadá, ale zapotíte se, uvidíte!... No tak to zkuste! ;-)

TOPlist

Kontakt

Markéta Nohejlová

marketa@zumba-obristvi.cz

čt:
Komunitní centrum Obříství (KD)
roh Školní a Sv. Čecha, Obříství
(vchod ze Školní ulice, "zadní" vchod)

út:
Malý (modrý) sál sport. haly
Na Chrupavce 422
Líbeznice

602 628 525

Bankovní spojení:
1128111193/0800

PayPal účet (Poslat platbu "komu"):
marketa.nohejlova@gmail.com

IBAN: CZ54 0800 0000 0011 2811 1193

IG: nohejlova.marketa

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode